Schrijven met licht

Midden jaren 70 kreeg ik een rollei 35 cadeau. Een mooie compacte kleinbeeldcamera waarmee ik leerde dat je scherptediepte kan beïnvloeden met je diafragma, dat je beweging kan bevriezen met de sluitertijd en de filmgevoeligheid kan regelen met asa/iso. Bij de eerste filmpjes noteerde ik alle instellingen zodat ik na het ontwikkelen en afdrukken kon controleren wat het effect was van deze instellingen. Alle films werden per post verzonden naar de Treubstraat 11 in Rijswijk.


Toen de financiën het toelieten kon ik een spiegelreflex kopen, een nikon F2 met zoomlens. Dit werd snel uitgebreid met een groothoeklens, externe flitser en vele filters. De filmpjes werden inmiddels ontwikkeld en afgedrukt bij de plaatselijke drogist, dat was sneller en goedkoper.
Kleur positief (dia) leverde de beste kwaliteit, en vele gezellige dia-avonden. Een snorrende projector, groot projectiescherm en de gordijnen dicht!


In 2001 kocht ik mijn eerste digitale compactcamera; de Canon digital Ixus. Memorabel is de meegeleverde geheugenkaart van 8 MB! In 2004 bracht Nikon een betaalbare digitale spiegelreflex op de markt. Meteen kocht ik toen de Nikon D70. Daarna is het snel gegaan,weer een nieuwe camera, nieuwe lenzen, cursus fotoshop en vooral veel fotograferen. Schrijven met licht is prachtig. Je eigen beelden creëren zonder afbreuk te doen aan de werkelijkheid. Focus op wat mooi, belangrijk of memorabel is. Leg de goede momenten vast en geniet van de herinneringen.

Veel kijkplezier!

Axel Steen

info@axelsteen.nl

Website Maker